Voorzieningen Ligging/route Twente Sport en recreatie Prijzen Bronnen

Start

Twente

Kom en ontdek de veelzijdige goedbewaarde geheimen van de bronnen, beekjes, vennen, weiden en bossen van Twente. Een bloeiend kleurenpakket staat te wuiven in de velden.
paden bos heide wandelen fietsen haaksbergen windmolen stenderkast veen buitengebied
buurserzand beek veen buurserzand haaksbergen twente hannink bed breakfast pension
heide fietsen ontspannen  
vijver scholtenhagen vissen vijver vissen ontspannen scholtenhagen

 heide buurserzand wandelen natuur buurse boekelo haaksbergen enschede eibergen neede enschede

Het sfeervolle coulissenlandschap van Twente, het oostelijke deel van Overijssel dat zich uitstrekt van Hellendoorn tot aan de Duitse grens, zal u keer op keer verrassen. Achter iedere bocht, glooiing of houtwal wacht iets anders. Een oude Saksische boerderij met prachtige tuin, een weide met grazende koeien, schilderachtige riviertjes... Watermolens zoals die van Bels en Singraven zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Hier voelt u de mystiek waaruit oude sagen en legenden zijn voortgekomen. Maar ook de vele schitterende kastelen en landgoederen herinneren aan vervlogen tijden. Ontdek de ongerepte grensstreek wandelend of fietsend over smokkelpaden van weleer.

twente
Bezoek ook eens Ootmarsum, het oudste stadje van Twente. U vindt hier net als in Diepenheim veel moderne kunst. Of wilt u een dagje stadten? Dat kan. De steden Almelo, Hengelo en Enschede bieden u een rijke cultuur, een uitgebreid winkelbestand en vele uitgaansgelegenheden om er een gezellig dagje van te maken. Twente is trots op haar historie en koestert deze dan ook. Je merkt dat aan de Stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo. Nog zo'n nostalgisch monument is de Oosterdorper Watermolen, de Smokkelpaden door het Buurserzand, het Haaksberger- en Buurserveen, het Witteveen en het Stepelerveldzijn zijn ook een ware verrassing.


Start ] English - Home ]Sitemap ]

Copyright © 2001 - 2009 B&B Hannink - Geukerdijk 16 - Design and Hosting by ErnoHannink